Vårstädning i köket

Köket är ett sådant rum som man befinner sig i varje dag. Trots det kan rummet ofta hamna lite i skymundan när det gäller städning och liknande. Inför våren kan det dock vara dags att ge köket en chans att skina lite extra. Här får du tips och råd om hur du kan gå tillväga för att göra köket vårfint!

1. Rensa lådor och skåp

Inför våren kan det vara klokt att rensa lite i lådorna och skåpen. Under året blir det alltid så att man samlar på sig glas, bestick och annat som man egentligen behöver. Ibland kan också tallrikar ha blivit repiga och fula och de är inte så trevliga att servera mat på. Då kan en vårstädning komma väl till pass.

2. Fixa till bänkskivorna

Bänkskivor i kök slits ofta mycket och det kan vara bra att ge dem en ny look inför våren. En träskiva kan göras fin med dekorplast i olika färger. Man kan också slipa ner den och måla den i någon fin kulör. En bänk i rostfritt stål blir fin om man polerar den med lite vinäger och bakpulver.

3. Ge skåpluckorna en uppfräschning

Även skåpluckorna kan slitas en hel del och få fläckar som inte går bort. Inför våren kan det vara en bra idé att ta ut dem och måla dem eller dekorera med dekorplast om vädret tillåter. Det kan ge köket ett rejält lyft!

Många tror att det är svårt att göra köket mer levande och ljust, men så är egentligen inte fallet. Med relativt enkla och billiga medel kan man göra stor förändring på kort tid. Bara genom att byta gardiner kan man genast ge köket ett rejält lyft. Om man vill ha lite större förändringar finns det dock också andra medel att ta till.