Nya dörrhandtag lyfter hemmet

Hösten är här och många startar sina gör-det-själv-projekt inomhus vid den här tiden på året. En inredningsdetalj som tidigare fått stå tillbaka men som nu börjar få välförtjänt uppmärksamhet är innerdörrshandtag. Alla hem har innerdörrar och i Sverige är den vanligaste färgen på dörrblad vit, likväl som den vanligaste väggfärgen. För den som vill höja känslan inomhus tittar ofta på att byta ut kökshandtag och knoppar men nu är det trend att även se över dörrhandtagen.

Historiskt har dörrhandtag kommit i tre material; rostfritt, mässing och krom i fallande skala. Men den tiden kan nu vara förbi om vi tittar på de senaste trenderna. Den hypade tillverkaren Buster & Punch har tagit världen med storm med sina lättrade metalldetaljer som härstammar från motorcykelbyggare och inredningsdesign i absolut världsklass. Nu lanserar Frontapply.se nya vackra dörrhandtag för innerdörrar med den svenska tillverkaren Beslag Design i serierna Tavira och den nya storsäljaren Helix 200.

Vi hittar snabbt våra favoriter bland dörrhandtag och dessa finns även med kompletterande toavred i serien R som tillverkas i matchande material. Designen är tydligt inspirerad av industriell touch med en aluminium-kärna som lättrats över greppet.

Helix 200 som snabbt blivit en storsäljare finns i fyra varianter och nyckelskylt ingår. Den som blivit mest populär är i den nya trendfärgen nummer ett, svart. Vi ser att fler och fler inredningsdetaljer går i svart och att det i många hem ersätter det som tidigare var i rostfritt. Färgen svart skapar en snygg kontrast mot såväl vitt som grått och kombineras mer än gärna med andra material som marmor och mässing.

För den som tänker på en budget inför bytet av dörrhandtag kan hitta nya dörrtrycken från 200 kronor upp till ett par tusen. Nyheten Helix 200 kostar cirka 1000 kronor och för den som har 5-10 innerdörrar i sin bostad innebär detta ett värdefullt lyft för interiören till en rimlig budget. Du hittar fler ett brett utbud av dörrhandtag hos frontapply.se.