Tre tips för vardagsrummet från Ikea

Vårt hem är många gånger vår trygga punkt. Det är ytor som säger väldigt mycket om vilka vi är. Det rum som vi under vaken tid tillbringar mest tid i är vårt vardagsrum. Vad kan vi göra för att få världens bästa vardagsrum som öppnar upp för möjligheter och erbjuder oss alternativ? Här kommer tre tips:

1: Den sköna soffan! En soffa är ofta en möbel som fyller olika funktioner. Den samlar kanske hela familjen för fredagsmys när vi ska titta på en spännande film. Den kanske är det första vi slänger oss i när vi kommer hem från jobbet och behöver ta en tupplur. Soffan fyller ibland också funktionen som gästsäng när bästa kompisen vill sova över. Oavsett situation är det viktigaste att den är skön och bekväm så att den utan anpassning kan stå till vårt förfogande.

2: En egen fåtölj! Ibland vill vi bara vara sociala utan att behöva vara det med hela vårt väsen. Du kanske vill slänga ett öga på barnen som sitter i soffan och äter popcorn utan att själv behöva bli en del av kalaset. Det är då fåtöljen blir en stabil punkt som du själv kan sjunka ner i, slappna av och kunna varva ner i, kanske medan du lyssnar på en bra ljudbok. Har du dessutom en fotpall finns det inte många anledningar som kan få dig att lämna din vrå.

3: Fyll rummet med harmoni! Vid sidan av möbler är vackra föremål och en personlig design något som fyller oss med ro. Vi kan välja att ha konst eller personliga foton på väggarna, kanske har vi ramat in barnens första teckningar. Bra och fina ramar som matchar den övriga möbleringen ger oss en komplett känsla. Det är ofta väggarna som bär upp vår personliga resa och gör vårt bostad till ett hem.

Genom att på ditt eget sätt och utifrån din egen smak följa dessa tips kommer du med säkerhet att kunna njuta av ett hem som öppnar upp för varje tillfälle som är fyllt av liv – ditt liv.