Tips för en trevligare källare

I källaren samlas hos många mycket saker och kan ofta vara ett ställe som får människor att bli lite illa till mods. Det finns dock sätt att få en källare att kännas långt mer trivsam. Här får du tre spännande tips på hur du kan fixa källaren inför våren!

1. Lägg mattor på golven

Ett sätt att göra källaren lite mer trivsam är helt enkelt genom att lägga mattor på golven. Under våren blir golven vanligen inte lika smutsiga och det kan vara lite lättare att hålla mattorna rena. Dessutom kan en ljus matta få ett mörkt rum att se trevligare ut. Överlag gör mattor också att golv känns varmare och under en kall vår eller försommar kan de minska energiförbrukningen en hel del.

2. Låt ljuset komma in

Om källaren har fönster kan våren vara en bra högtid att beskära skymmande buskar och träd. På så vis får man in mer ljus i källaren och det gör den både mer hemtrevlig och ljus att vara i. Det kan också vara en bra idé att putsa fönstren så att ljuset verkligen kommer till sin rätt.

3. Måla väggarna

Väggarna i många källare kan vara ganska mörka eller träfärgade. Det kan därför vara bra att öppna upp och måla väggarna ljusare inför vårens ankomst. Även taken kan bli snygga i vitt eller någon annan ljus färg. Det gör dessutom att ljus från lampor eller andra ljuskällor sprids och reflekteras på ett bättre sätt.

Inför våren kan de vara bra att rensa ut och städa ordentligt i källaren. Kanske har man inte hunnit med det tidigare, men nu är det hög tid att ta tag i källaren och andra utrymmen. En källare kan ha många olika användningsområden om man ser till att förvalta utrymmena och göra dem trivsamma.