Så fixar du hallen inför våren

En hall är det som ofta möter besökare när de kommer innanför dörren. Det är med andra ord här man får sitt första intryck av hemmet. I hallen förvaras ofta både skor, jackor, paraplyer och annat. Men det kan också bli lite rörigt. Här få du tips på hur du kan göra din hall vårfin.

1. Rensa undan onödiga saker

Om man har mycket kläder och skor i hallen upplevs den ofta som plottrig. Det kan vara klokt att bestämma att varje familjemedlem maximalt får ha en jacka och ett par skor i hallen samtidigt. Det som är i hallen ska också vara säsongsbetonat. Allt annat läggs undan i garderober där det inte syns. På så sätt finns det plats för gäster att hänga av sig och man slipper slåss med ett berg av ytterkläder när man kommer innanför dörren.

2. Byt ut mattor och städa

Inför våren kan det också vara dags att byta ut dörrmattor och städa av hallen ordentligt. Ofta samlas grus och lera under och i mattorna och sandkorn kan hamna både under det ena och det andra. Dörrmattan kan tvättas, skakas och användas igen, eller bytas ut helt om skicket är dåligt. Sedan dammsuger man och torkar av golven.

3. Dekorera

När allt är städat kan man sedan dekorera hallen med plastblommor, ljus och andra dekorativa saker som gör att våren känns nära. Då blir hallen inbjudande och trevlig.

Det är viktigt att man håller ordning i hallen. Det är här man lämnar hemmet och det är också hit man kommer hem. Saker ska vara lätta att hitta och man ska inte behöva leta. Här har du fått flera bra tips på hur du kan få ordning i din hall inför våren. Ofta krävs det inte så mycket jobb som man tror!