Hälsa våren välkommen i sovrummet

Det är lätt att känna ett lyckorus när ljuset sakta men säkert letar sig in mellan springorna i persiennerna på morgonkvisten på vårkanten. De första vårkänslorna sätter fart på idéer och tankar och får oss vilja förnya våra hem. Vardagsrummet, badrummet och balkongen är bland de första rummen som byter från vinterskrud till vårskrud när vi tar oss för en förändring. Men hur vore det att börja i sovrummet nästa gång? Gör ditt sovrum till vårens finaste med 3 enkla tips.

1. Bädda vårfinta

Förhöj vårkänslan med ett nytt bäddset. Att lägga sig ned i nya och rena lakan i indisk bomull, siden eller lättare lin, ger en förnimmelse av välbehag. Välj pastellfärger eller klara mönster på dina nya lakan och vill du vara riktigt ”vårig” kan du köpa till eller kanske till och med sy ditt eget överkast. Några nya kuddar i olika färger och former, med fodral i lintyg eller bomullsväv blir kronan på verket.

2. Sätt färgklickar på väggarna

Bort med det murriga och mörka och byt ut det mot nya, läckra färgklickar på väggarna i form av konst. Det behöver inte vara dyra tavlor du köpt in på auktion – en helt vanlig affish räcker gott och väl, eller rama in en bunt torkade, pressade vårblommor i en vacker ram. Konst ger inspiration och skapar en personlig karaktär.

3. Investera i nya lampor

Under vintern är det vanligt att vi har extra mycket belysning i hemmet, men även ett vårfräscht sovrum behöver ljuspunkter. Investera i 2-3 snygga lampor i trendigt utförande som sätter lite liv på rummet i övrigt. Ett sätt att slå två flugor i en smäll – ljuskälla och design i ett.

Ett rofyllt rum – även i grönskande tider

Hur du än inreder, bör du alltid efterlysa den där rofylldheten som ett sovrum bör ha. Färgskalorna och detaljerna bör forma en harmoni som du omedelbart bör känna av varje gång du kliver in. Humöret på våren kan göra dig extra sprallig och kreativ men se till att rummet blir enhetligt i slutändan.