Årets trend – metaller

Metaller är stekhett och oerhört aktuellt i skandinaviska bostäder – så inne att det har kommit att bli förknippat med Norden och kallad för den ”typiska skandinaviska stilen”. Metallerna har främst letat sig in i köksregionerna, men även som dekorativa föremål i hyllor och på väggar, för att inte tala om lampor och som markerade detaljer på möbler. Här ger vi dig lite tips på hur du kan sätta glans och skimmer på tillvaron i hemmet.

Kalla metaller är typiska trendvibbar

Det är specifikt de kalla metallerna som syns i detta materialval. Krom och silver har sprungit förbi mässingen, även om mässingen fortfarande syns till på sina hörn. Anledningen till att just de kalla tonerna har infunnit sig, är att de matchar resten av inredningstrenderna år 2019. Det utgör nämligen ett fint komplement till pasteller och jordnära nyanser, vilket är iögonenfallande för tillfället.

Metaller i köket

Metaller kryper in i alla rum, men det är just i köket som de trivs allra mest. Ofta kan man till och med se kök helt av metall med högblanka ytor, vilket direkt vittnar om den industriinspiration som tagits från t.ex restaurangbranschen. Låt hela köket glänsa av rostfritt stål eller begränsa dig till detaljer som taklampor eller tillbehör såsom knoppar och handtag.

Kombinera svärta och metall

Inred hemmet lite mystiskt på ett elegant vis genom att låta svarta möbler eller inredningsprylar få en guld- eller silverkant. Kanske en svart sammetspuff med metallfot eller ett bord med svart glasskiva och stomme och ben i metall. Låt även spegeln få en blank ram. Speglar är oerhört uppskattade år 2019 och vad passar bättre än att komplettera glaset med en touch av metall runt om? Glöm heller inte lamporna vars sken lyser ännu starkare om armaturen är gjord av metall.

Metallmixa med några råd

Det är högst tillåtet att leka med olika sorters metaller. Dock finns det riktlinjer att följa.

  • Välj ut en grundmetall som är överrepresenterad
  • Använd inte fler än 3 metaller
  • Blanda gärna varma och kalla metaller för att undvika en alltför ”klinisk” miljö