Årets trend – ljusa färger i hemmet

Färgpaletten under 2019 kan vara både mörk och ljus. I den här artikeln ska vi fokusera på de ljusa attributen och färgskalorna. Kulörexperterna är eniga om att ljusa toner är en stark inspiration år 2019 och många gånger kombineras de med geometriska former som skänker ett större intresse och mer liv åt rummet. Såhär målar vi under hela 2019.

Jordnära pasteller

Om du vill vara helt rätt ute under året, ska du måla väggar och inreda med möbler som har jordnära färgtoner men samtidigt går lite i den pastelliga andan. Här kan det även vara klokt att lägga in lite rustika inslag som skapar en ytterligare harmoni i ditt hem. Beige, brunt, ljusgrått med inslag av pastell-gult och varmare grått, utgör den perfekta färgkartan. Satsa gärna på kalkfärg, det ger fina skiftningar på ett naturligt plan.

Pudrigt rosa

Dyk ned i en sminkväska och känn inspirationen flöda. Det pudriga rosa som ofta förknippas med ett tvättäkta Hollywood-hem är starkt återkommande under 2019. Låt olika rosa nyanser gifta sig, och ska du vara riktigt trendig kan du köpa mattor eller textilier med juvelformade mönster där olika rosa nyanser ingår. Rosa pasteller ger både ett ombonat intryck och en romantisk känsla som infinner sig i alla vrår.

Ljusa nyanser av grönt

Grönt är en av årets starkaste färger och de ska helst förenas i olika nyanser för ett helhetsintryck. Det gröna kan även te sig som en mörkare och murrigare färg, men överlag kan du satsa mer på pastellgrönt, ljus lime, dammigt grågrönt och härligt ljusgrön. Som kontrast kan du lägga in inslag av vitt i gardiner eller dekor och liknande. Du kan även slänga in lite gult här och var, så har du hamnat i gränslandet mellan tropikerna och ett harmoniskt, skandinaviskt hem.

Det ljusa är synonymt med Skandinavien

Det är ingen nyhet att skandinaviska hem har satt ljusa färger på kartan sedan lång tid tillbaka. Med det trista mörkret är det normalt att vi vill ljusa upp inredningen. Det som dock är nytt är sättet vi mixar färgerna på.